Geen zin om een hele carrot cake te maken? Met deze carrot cake truffels maak je in een handomdraai kleine hapjes carrot cake. Wie wil dat nou niet?
Porties: 16stuks
Ingrediënten
1ei
65mlzonnebloemolie
1/2tlvanille-extract
65gramlichtbruine basterdsuiker
75grambloem
1/2tlbakpoeder
1/4tlbaking soda
snufje zout
1/2tlkaneel
snufjenootmuskaat
snufjegember
snufjekruidnagel
100gramwortelgeraspt
30gramwalnotenfijngehakt
Voor de truffels
100gramcream cheese frosting
250gramwitte chocolade
Instructies
Maak het beslag. Doe hiervoor de eieren, zonnebloemolie en vanille-extract in een kom en klop met een garde door elkaar. Voeg de suiker toe en roer dit vast door het mengsel. Bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de kruiden kun je tegelijk toevoegen en door het beslag spatelen.
Zodra deze droge ingrediënten zijn opgenomen voeg je de geraspte wortel en walnoten toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag. Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid gelijkmatig uit indien het beslag zelf nog niet over de plaat uitvloeit.
Bak de cake in 10-15 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven-en onderwarmte).
Laat afkoelen voordat je de cake verkruimelt. Meng de cakekruimels met de cream cheese frosting tot een stevig geheel. Draai hier balletjes van en zet weg in de koelkast of vriezer.
Smelt de witte chocolade au bain marie en dip de koude balletjes in de chocolade. Decoreer met walnoten.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast blijven de truffels 3-4 dagen goed.