Madeleines zijn al erg lekker van zichzelf, maar deze chocolade madeleines zijn nog net iets lekkerder en hartstikke makkelijk te maken!
Porties: 24stuks
Ingrediënten
125gramongezouten roomboter(gesmolten en afgekoeld)
2grote eieren
120gramfijne kristalsuiker
30gramdonkerbruine basterdsuiker
120grambloem(gezeefd)
30gramcacao(gezeefd)
1tlvanille extract
snufjezout
Instructies
klop de eieren en beide suikers tot een schuimig mengsel waarvan het volume is toegenomen, je bent zeker wel 5 minuten aan het mixen hiervoor. Het moet een bleke schuimige crème worden. Spatel de bloem, cacao en gesmolten boter in delen door het mengsel. Voeg als laatst het vanille extract en het snufje zout toe.
Schep het beslag in een spuitzak met ronde opening en zet het beslag 2 uur in de koelkast voordat je verder gaat.
Vet de madeleinevorm goed in en bestuif deze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes, maar wees zuinig. Je hebt voor 24 madeleines aan beslag.
Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar. De madeleines moeten nog lichtjes terugveren als je er op duwt.
Tips
Wil je geen zichtbare bloemrestjes op je madeleines? Gebruik dan bakspray of bestuif hem met cacaopoeder in plaats van bloem.
Op zoek naar stap-voor-stap-foto’s? Kijk bij het basisrecept om te zien hoe je ze maakt en hoeveel beslag in de vormpjes moet.
Bewaren
Madeleines goed luchtdicht verpakken en dan kun je ze zo’n 3 dagen bewaren.