Wrijf de boter tussen je vingers fijn en kneed het met overige ingrediënten tot een stevig, maar kruimelig deeg. Het deeg zal uiteindelijk net niet (of net wel) samenhangend worden. Zet de kruimels even in de koelkast.
Bodem
Meng roomboter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, melk, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg. Dit kan met de hand of met de platte menghaak van de keukenmachine.
Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee, de rand moet ongeveer 4 cm hoog zijn.
Vulling
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng de blokjes met het custardpoeder en de kaneel. Verdeel het mengsel over de bodem en druk licht aan. Verdeel daarna het kruimeldeeg gelijkmatig over de appelvulling.
Appelkruimeltaart bakken
Zet de taart iets onder het midden van de oven. Bak in 55-60 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijdert.
Tips
Is het deeg voor de bodem nog te droog, of juist te plakkerig? Lees dan hier hoe je er eenvoudig een mooi deeg van maakt.
Bewaren
De taart kun je 2 tot 3 dagen buiten de koelkast bewaren.