Deze kleine speculaas koekrepen met pecannoten en karamelblokjes zijn ontzettend lekker. Met dit makkelijke recept maak je ze eenvoudig zelf.
Porties: 40stuks
voor een rechthoekige bakvorm van 17,5 x 27,5 cm
Ingrediënten
175gramongezouten roomboter
100gramfijne kristalsuiker
1tlvanille-extract
250grambloem
5tlspeculaaskruiden
100gramkaramelblokjes
120grampecannotengrofgehakt
Benodigdheden
rechthoekige bakvorm 17,5 x 27,5 cm
Instructies
Mix boter en suiker tot een romig en luchtig mengsel. Voeg het vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen.
Voeg de bloem en speculaaskruiden toe en kneed tot een stevig deeg. Kneed karamelblokjes en pecannoten gelijkmatig door het deeg. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur in de koelkast rusten.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Druk stevig aan.
Bak de plaatkoek in ongeveer 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat de koek volledig afkoelen in de vorm voordat je hem in reepjes snijdt.
Bewaren
In een koektrommel minimaal 2 weken houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.