Dit recept voor mini citroen cheesecakes met lemon curd maak je zonder oven. Om je vingers bij op te eten!
Porties: 6personen
Ingrediënten
80grambiscuitjes
40gramboter
4gelatineblaadjes
300gramroomkaas
150gramlemon curd
100gramslagroom
1vel bakpapier
Instructies
Knip 6 stroken uit een vel bakpapier ter hoogte van (of iets hoger dan) de holtes van de mini cheesecake tray. Vet de holtes in en plak elke strook bakpapier vast tegen de zijkant van een holte.
Maal de biscuitjes fijn, smelt de boter en voeg de kruimels hier aan toe. Meng goed door elkaar en verdeel over de holtes in de bakvorm. Druk stevig aan en zet de bakvorm in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kom met koud water.
Mix de roomkaas en 100 gram lemon curd in een kom tot een glad mengsel. Giet er dan 75 ml slagroom bij (in een dunne straal) terwijl je blijft mixen. Mix voor ongeveer twee minuten en zet dan opzij.
Verwarm de resterende 25 ml slagroom in een steelpan. Als deze warm is (niet kokend), knijp je de gelatineblaadjes uit en meng je ze door de warme slagroom. Laat een beetje afkoelen.
Mix de slagroom-gelatine in een dunne straal door het roomkaasmengsel terwijl je blijft mixen. Als het volledig gemengd is, dan verdeel je het over de zes cheesecake holtes van de bakvorm. Zet in de koelkast en laat in 4 uur tijd volledig opstijven.
Vlak voor serveren roer je de overige lemon curd los en verdeel je deze over de cheesecakejes.
Bewaren
Bewaar de no bake mini cheesecakes voor 2-3 dagen afgedekt in de koelkast. Lees hier alles over het bewaren en invriezen van cheesecakes.