Leg de bladerdeegplakjes uit de vriezer te ontdooien en snijd ze alvast door de helft.
Kneed alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Rol er 20 kleine gehaktstaven van. Deze mogen in ieder geval niet langer zijn dan de helft van het bladerdeegplakje.
Leg het plakje bladerdeeg met de ‘plakkerige’ kant naar boven en leg de gehaktstaaf in het midden van het plakje.
Vouw het bladerdeegplakje dicht. Druk rondom aan met een vork zodat het saucijzenbroodje dicht zit. Maak zo alle bladerdeeg en gehaktstaven op.
Leg alle saucijzenbroodjes met kaas op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eigeel. Laat een half uur rusten en bestrijk hierna nogmaals met het eigeel. Bestrooi optioneel met wat extra geraspte kaas.
Bak de kleine saucijzenbroodjes in ongeveer 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Goed verpakt buiten de koelkast 3 tot 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.