Go Back
+ servings

Chocolate chip cookie truffels

Truffels zijn er in alle vormen en maten. Deze chocolate chip cookie truffels zijn écht om te smullen en met maar drie ingrediënten te maken!
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram chocolate chip cookies
  • 100 gram MonChou
  • 250 gram melkchocolade

Instructies

  • Doe de koekjes in een blender of hakmolentje en maal fijn. Voeg de MonChou toe en kneed door de koekkruimels. Blijf kneden tot er een stevig deeg of kruimelmengsel ontstaat dat zijn vorm behoudt en niet te plakkerig is.
  • Draai balletjes van het deeg en zet voor een half uur tot uur, langer mag ook, in de koelkast.
  • Ondertussen smelt je tweederde van de chocolade au bain marie. Wanneer dat gesmolten is voeg je de rest van de chocolade toe.
  • Zodra de chocolade op temperatuur is, haal de balletjes uit de koelkast. Dip ze nu stuk voor stuk in de chocolade. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier en strooi je er gelijk nog wat overgebleven koekkruimels overheen.

Tips

  • Tip: Hier lees je meer over chocolade tempereren zonder thermometer.
  • Tip: Van de resterende gesmolten chocolade maak je bijvoorbeeld deze chocoladeflikken. Zo verspil je niets!
  • Bewaren: Afgedekt en in de koelkast bewaar je de chocolate chip cookie truffels niet langer dan één week.