Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg het ei toe en mix tot deze is opgenomen.
Voeg de bloem en het cacaopoeder tegelijkertijd toe. Kneed tot een stevig deeg, verpak in folie en laat minimaal een uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg daarna uit tot het 5 mm dik is. Gebruik letter uitstekers om de koekjes uit te steken, die van mij waren ongeveer 5 cm hoog. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat daarna volledig afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie en drizzle deze over (de helft) van de koekjes. Strooi er gelijk wat sprinkles overheen. Laat de chocolade stollen.
Tips
Je kunt de koekjes ook voor de helft dippen in de chocolade als je dat makkelijker vindt.
Bewaren
Bewaar de koekjes in een trommel, daarin blijven ze een paar weken bros en knapperig.