Ga terug
+ stuks
heerlijk basisrecept mini cheesecakes
Opslaan Recept afdrukken
4.91 van 22 stemmen

Mini cheesecakes basisrecept

Met dit mini cheesecakes basisrecept kun je eindeloos variëren en alle cheesecakes die je lekker vindt in klein formaat maken.
Porties: 16 stuks
(siliconen) cupcake vormpjes

Ingrediënten

Cheesecakes

  • 120 gram biscuitjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram roomkaas
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 90 gram zure room
  • 15 gram bloem

Topping

  • 1 portie mascarponeroom
  • rood fruit ter decoratie

Instructies

  • Maal de biscuitjes tot fijne kruimels en smelt de boter.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels, roer goed door en verdeel over de cupcakevormpjes (zet deze in een cupcake bakvorm, dat werkt het fijnst). Ik gebruikte een cocktailstamper om de bodem stevig aan te drukken. Een klein potje/kopje of iets dergelijks werkt ook prima.
  • In een kom mix je roomkaas en suiker romig.
  • Voeg de eieren, zure room en bloem toe. Mix tot een egaal cheesecake beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, deze mogen best vol. Ik vulde ze zelf tot 1-2 mm onder de rand.
  • Bak de mini cheesecakes in 20 minuten op 150 ˚C (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Zet daarna minimaal 6 uur in de koelkast.
  • Eenmaal afgekoeld maak je de mascarponeroom volgens recept. Voorzie iedere mini cheesecake van een mooie toef en maak af met wat rood fruit.
Tips
De cupcakevormpjes kun je tot net iets onder de rand vullen met beslag, ze rijzen niet heel veel in de oven.
Bewaren
De mini cheesecakes zijn 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.