Met dit mini cheesecakes basisrecept kun je eindeloos variëren en alle cheesecakes die je lekker vindt in klein formaat maken.
Porties: 16stuks
(siliconen) cupcake vormpjes
Ingrediënten
Cheesecakes
120grambiscuitjes
80gramongezouten roomboter
450gramroomkaas
130gramfijne kristalsuiker
3eieren
90gramzure room
15grambloem
Topping
1portiemascarponeroom
rood fruit ter decoratie
Instructies
Maal de biscuitjes tot fijne kruimels en smelt de boter.
Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels, roer goed door en verdeel over de cupcakevormpjes (zet deze in een cupcake bakvorm, dat werkt het fijnst). Ik gebruikte een cocktailstamper om de bodem stevig aan te drukken. Een klein potje/kopje of iets dergelijks werkt ook prima.
In een kom mix je roomkaas en suiker romig.
Voeg de eieren, zure room en bloem toe. Mix tot een egaal cheesecake beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes, deze mogen best vol. Ik vulde ze zelf tot 1-2 mm onder de rand.
Bak de mini cheesecakes in 20 minuten op 150 ˚C (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Zet daarna minimaal 6 uur in de koelkast.
Eenmaal afgekoeld maak je de mascarponeroom volgens recept. Voorzie iedere mini cheesecake van een mooie toef en maak af met wat rood fruit.
Tips
De cupcakevormpjes kun je tot net iets onder de rand vullen met beslag, ze rijzen niet heel veel in de oven.
Bewaren
De mini cheesecakes zijn 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.