Ga terug
+ stuks
Speculaas eierkoeken met amandelmeel
Opslaan Recept afdrukken
4.71 van 24 stemmen

Speculaas eierkoeken met amandelmeel

Deze speculaas eierkoeken met amandelmeel waren een regelrecht succes! Doordat ik ze met amandelmeel maakte zijn deze eierkoeken ook nog eens glutenvrij.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • amandelschaafsel ter decoratie

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig (ik mixte ongeveer 5 minuten in mijn staande mixer). Voeg dan amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig door het beslag.
  • Schep op een met bakpapier beklede bakplaat met een eetlepel hoopjes van het beslag. Een flink volle eetlepel per eierkoek is voldoende.
  • Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
  • Verdeel wat amandelschaafsel ter decoratie over de eierkoeken.
  • Bak de eierkoeken in 10 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren
Om uitdrogen te voorkomen kun je de eierkoeken het beste zo snel mogelijk luchtdicht verpakken. Zo blijven ze wel een weekje goed. Je kunt ze ook invriezen om ze nog langer te bewaren (tot drie maanden).