Met de bramen in het seizoen verwerk ik ze maar wat graag in allerlei lekkers. Zo zijn deze citroen-bramen muffins hier gelijk een favoriet geworden.
Porties: 10muffins
Ingrediënten
120gramfijne kristalsuiker
300grambloem
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
rasp van 1 citroen
2eieren(M)
250mlmelk
120mlzonnebloemolie
2tlvanille extract
150-200grambramen
Instructies
Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp bij elkaar in een kom, roer door met een spatel. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten: eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.
Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn. Snijd de bramen in kleinere stukjes, zelf halveerde ik ze.
Schep in ieder vormpje wat beslag en leg hier een paar stukjes braam bovenop. Vul verder aan met beslag en bramenstukjes. Door het in laagjes op te bouwen kun je de bramenstukjes goed verdelen. En in het geval van bramen vind ik het ook handiger omdat het een kwetsbaar soort fruit is.
Zelf had ik twee laagjes beslag en twee laagjes bramen. Eindig met stukjes bramen bovenop, dat is ook gelijk de decoratie. Muffins kun je tot net onder de rand vullen met beslag.
Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
In een afgesloten verpakking blijven de muffins buiten de koelkast 4-5 dagen goed.