Ga terug
+ muffins
Citroen muffins met bramen
Opslaan Recept afdrukken
5 van 6 stemmen

Citroen-bramen muffins

Met de bramen in het seizoen verwerk ik ze maar wat graag in allerlei lekkers. Zo zijn deze citroen-bramen muffins hier gelijk een favoriet geworden.
Porties: 10 muffins

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 150-200 gram bramen

Instructies

  • Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp bij elkaar in een kom, roer door met een spatel. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten: eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.
  • Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn. Snijd de bramen in kleinere stukjes, zelf halveerde ik ze.
  • Schep in ieder vormpje wat beslag en leg hier een paar stukjes braam bovenop. Vul verder aan met beslag en bramenstukjes. Door het in laagjes op te bouwen kun je de bramenstukjes goed verdelen. En in het geval van bramen vind ik het ook handiger omdat het een kwetsbaar soort fruit is.
  • Zelf had ik twee laagjes beslag en twee laagjes bramen. Eindig met stukjes bramen bovenop, dat is ook gelijk de decoratie. Muffins kun je tot net onder de rand vullen met beslag.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
In een afgesloten verpakking blijven de muffins buiten de koelkast 4-5 dagen goed.