Een verdraaid lekker en verantwoord ontbijt tevoorschijn toveren in je theemok? Dat doe je met dit recept voor een havermout mug cake met blauwe bessen
Pureer de banaan (ik gebruikte een staafmixer, maar je kunt ook stevig doorprakken met een vork) en mix samen met het ei door elkaar.
Meng het meel + bakpoeder en een snuf zout door het banaan-ei mengsel en daarna ook de blauwe bessen. Als het beslag nog niet in een mok zit, doe je dat er nu in.
OVEN: bak in 20 - 25 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).MAGNETRON: bak in 140 seconden (2:20 minuten) op 800 Watt.
Serveer eventueel met een schep yoghurt en wat plakjes banaan of extra blauwe bessen.
Tips
Als je (gecertificeerd) havermeel gebruikt als volkorenmeel dan is deze gezonde mug cake glutenvrij.
Ik gebruik voor mijn mug cakes meestal mokken met een inhoud van 250 – 300 ml.
Verdubbel het recept en maak meteen voor twee dagen je ontbijt klaar. Even opwarmen de volgende dag, of gewoon koud eten.
Bewaren
Afgekoeld en afgedekt met aluminiumfolie kun je de mug cake 2 dagen bewaren (zonder toppings).