Ga terug
+ stuks
Paasei cupcakes
Opslaan Recept afdrukken
4.60 van 5 stemmen

Paasei cupcakes

Deze paasei cupcakes zijn perfect voor de paasdagen. De basis is een chocolade cupcake, met daarop wat botercrème en jouw favoriete paaseitjes.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

Cupcakes

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren (M)
  • 160 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Topping

  • 1/3 portie botercrème
  • groene kleurstof
  • paaseitjes naar keuze

Instructies

  • Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen.
  • Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een muffinvorm en plaats cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
  • Bak de cupcakes in 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze gaar zijn. Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  • Kleur je botercrème met de kleurstof (licht)groen. Doe daarna in een spuitzak met gras spuitmondje (bijvoorbeeld Wilton #233).
  • Spuit met de botercrème 'gras' op de cupcakes, dit hoeft niet netjes.
  • In het 'gras' kun je paaseitjes naar keuze plaatsen. Ik gebruikte kleine dragee eitjes, maar kies vooral jouw favoriete smaak uit.
Tips
Wil je de cupcakes extra lekker maken? Hol de cupcake dan een beetje uit en plaats hier een lekkere vulling in. Chocoladepasta of jam bijvoorbeeld zijn heerlijke opties.
Bewaren
Goed verpakt op een koele plek buiten de koelkast zo'n 4-5 dagen houdbaar.