Deze chocoladeschotsen zijn een perfect alternatief voor de bekende beschuitjes om uit te delen aan het kraambezoek.
Porties: 10personen
Ingrediënten
300gramwitte chocoladein stukjes of chocolate chips
50gramschuddebuikjesof stukjes speculaas
20gram(roze) muisjes
eenhandjegevriesdroogde frambozen
extra schuddebuikjes en muisjester decoratie
Instructies
Smelt 2/3 van de chocolade, in dit geval 200 gram, au bain-marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de schotsen. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is meng je de schuddebuikjes en muisjes door de chocolade.
Stort de chocolade op het bakpapier en verspreid gelijkmatig.
Verdeel de frambozen over de chocolade. Je kunt er ook een paar verkruimelen en over de chocolade strooien. Maak het af met nog wat extra schuddebuikjes en muisjes.
Tips
Gevriesdroogde frambozen vind je tegenwoordig in veel supermarkten in het ontbijtschap (bij de toppings voor je ontbijt bowl).
Chocoladeschotsen maken voor een jongetje? Vervang de frambozen dan door gevriesdroogde blauwe bessen en de roze muisjes door de blauwe variant.
Bewaren
In een afgesloten trommel op een donkere en koele plek. De schotsen kun je enkele weken bewaren afhankelijk van de gebruikte chocolade en toppings. Houd 2-3 weken als max aan, dan zit je altijd goed.