Ga terug
+ personen
Caprese ciabatta borrelbrood
Opslaan Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Caprese ciabatta borrelbrood

Schuif de basis van een salade caprese samen met een ciabatta in de oven en er ontstaat een zalig caprese ciabatta borrelbrood. Perfect voor de borrel of lunch.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ciabatta (afbak)
  • 100 gram groene pesto
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 1 roma tomaat extra voor decoratie
  • pijnboompitten
  • verse basilicum voor decoratie

Instructies

  • Leg het ciabatta brood op een snijplank en met een scherp mes snij je hem gedeeltelijk in plakjes. Met gedeeltelijk bedoel ik dat je niet helemaal doorsnijdt, maar de onderkant heel laat.
  • Met een theelepel schep je de pesto tussen de gesneden plakjes, smeer het een beetje uit. Snij de mozzarella in dunne plakjes en doe hetzelfde voor de tomaat. Steek de plakjes mozzarella en tomaat en tussen de plakjes brood en strooi er ook wat pijnboompitten tussen. Het kan zijn dat de ciabatta op enkele punten bijna doorbreekt, maar dat is niet erg. Je wilt immers het liefst een goed gevuld borrelbrood.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het ciabatta borrelbrood in 8 - 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Haal het brood uit de oven en serveer het meteen, als het nog warm is. Serveer met de basilicum en extra plakjes tomaat.
Tips
Varieer eens met een andere soort pesto, bijvoorbeeld één van de vijf soorten pesto uit Het Borrelhapjes Bakboek.
Bewaren
Dit borrel stokbrood is het lekkerst als je hem gelijk serveert, maar ook afgekoeld is hij heerlijk. Je kunt hem ook prima van tevoren insnijden en vullen, bewaren in de koelkast en bakken vlak voor je hem wilt serveren. Rechtstreeks uit de koelkast heeft het brood wellicht iets langer nodig in de oven.