Maal de pistachenoten in een keukenmachine met 1 el poedersuiker fijn.
Mix in een kom de eieren in een aantal minuten luchtig. Voeg de honing, kokosolie en het citroensap toe en mix nog een minuut op de hoogste stand.
Meng de (spelt)bloem, de gemalen pistachenoten, zout en bakpoeder en voeg dit mengsel in delen toe aan het beslag. Spatel tot slot het vanille extract en de citroenrasp erdoor, tot het volledig gemengd is. Maar meng niet te lang!
Laat het beslag 15 minuten in de koelkast rusten voordat je verder gaat. Vet een madeleine bakvorm in en bestuif deze met bloem.
Verdeel het beslag over de madeleine vorm(en), vul de holtes niet helemaal tot aan de rand. Tik twee keer met de vorm op het aanrecht om luchtbellen uit het beslag te laten verdwijnen.
Bak de madeleines in 14-15 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en lichtbruin. Haal ze er direct uit en laat afkoelen op een rooster. Bestuif eventueel met wat poedersuiker.
Bewaren
In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 3-4 dagen goed.