Januari is de maand om eens aan de bak te gaan met volkoren pancakes. Deze variant met blauwe bessen en citroen is absoluut heerlijk!
Porties: 14stuks
Ingrediënten
230gramvolkorenmeel
16grambakpoeder
1tlbaking soda
snufjezout
1tlfijne kristalsuiker
1citroensap en rasp
2eieren(M)
30gramgesmolten boter
300mlmelk
100gramblauwe bessen
Instructies
Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: meel, bakpoeder, baking soda, zout en suiker. Roer vast even met een spatel door elkaar.
Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren, boter, rasp van de hele citroen, sap van de halve citroen en melk. Neem een garde (of spatel) om het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg.
Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze door het beslag heen.
Smelt een klein beetje boter in de pan en schep er een volle lepel (of ijslepel) beslag in. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
Serveer met wat poedersuiker. Als ontbijt (of lunch) ook erg lekker met een lepel kwark en extra blauwe bessen.
Tips
Krijg je de pancakes niet in één keer op? Dan kun je hier lezen hoe je ze kunt bewaren voor een andere keer.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast zijn de pancakes 2-3 dagen te bewaren.