Ga terug
+ kleine koekjes
peer-havermoutkoekjes met kardemom
Opslaan Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Peer-havermoutkoekjes met kardemom

Op zoek naar een lekker en verantwoord tussendoortje? Deze peer-havermoutkoekjes met kardemom zijn het antwoord!
Porties: 15 kleine koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl gemalen kardemom
  • snuf zout
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 1 peer in kleine blokjes
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Doe bloem, havermout, bakpoeder, kardemom en zout in een kom, roer door elkaar. Voeg de boter toe en verkruimel tussen je vingers. Meng de blokjes peer door het bloemmengsel.
  • In een tweede kom roer je honing, ei en vanille-extract door elkaar tot de honing ietwat is opgenomen. Giet dit mengsel bij de eerste kom en mix tot alle ingrediënten zijn opgenomen. Het deeg is wat plakkerig, dat is prima.
  • Gebruik twee lepels om het deeg in 16 kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat te verdelen, druk eventueel iets platter (ze vervormen bijna niet in de oven).
  • Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 15 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.