Deze chocolade havermoutpap (zonder chocolade) is een heerlijk en verantwoord ontbijt en dé oplossing als je wakker wordt met trek in chocolade.
Porties: 2porties
Ingrediënten
1flinke (rijpe) banaanof twee kleine bananen
400mlmelk
80gramhavermout
1elcacaopoeder
0,5tlvanille extract
1snufzout
Toppings
pindakaas
plakjes banaan of blauwe bessen
eventueel: geraspte kokos of kokosvlokken
Instructies
Prak de banaan en doe samen met de melk, havermout, cacaopoeder, vanille extract en snuf zout in een steelpan; zet het op een middelhoog vuur.
Breng het mengsel aan de kook terwijl je het regelmatig doorroert. Als het cacaopoeder klontert kun je het beste een garde gebruiken.
Na enkele minuten is het mengsel dik genoeg, haal de pan van het fornuis wanneer jij tevreden bent over de dikte.
Giet de pap in een kom en versier met toppings naar keuze.
Tips
Ik vind de pap zoet genoeg door de banaan, maar je kunt natuurlijk altijd een beetje suiker of honing toevoegen.
Meng ook eens een flinke eetlepel pindakaas door de pap zelf, za-lig.
Voor nog meer variatie: een beetje oploskoffie door de pap smaakt ook erg lekker.
Bewaren
Gelijk van genieten, bewaren raad ik niet aan. Als je dit toch wilt, bewaar het dan maximaal één of twee dagen in de koelkast en voeg bij het opwarmen een scheutje extra melk toe.