In een kom voeg je amandelmeel, volkorenmeel, bakpoeder en zout samen, roer door elkaar.
In een tweede kom klop je het ei, melk, olie, vanille-extract en honing door elkaar. Giet bij het meelmengsels en spatel door tot de droge ingrediënten nagenoeg helemaal zijn opgenomen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Spatel door het beslag. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakvorm. Druk tot slot de frambozen in het deeg en verdeel evenredig.
Bak de volkoren plaatcake in 35-40 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Je kunt prima frambozen uit de diepvries gebruiken. Het gewicht is voor als het fruit ontdooid is, mocht je het nog bevroren afwegen heb je iets meer nodig omdat er na ontdooien vaak vocht overblijft.
Voeg diepvriesfruit pas toe als het ontdooid is.
Amandelmeel is te vervangen door volkorenmeel.
Voor een glutenvrij resultaat kun je je havermeel gebruiken als soort volkorenmeel.
Bewaren
Goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.