Deze overheerlijke volkoren plaatcake met amandel en framboos heb je binnen een handomdraai in de oven staan.
Voorbereiding15 minutenmin
Bereiding40 minutenmin
Porties: 16porties
20x20 bakvorm
Ingrediënten
175gramvolkorenmeel
75gramamandelmeel
1,5tlbakpoeder
snuf zout
2ei(M)
125mlmelk
75mlzonnebloemolie
1tlvanille-extract
2elhoning
1appelof 100 gram geschilde appelblokjes
75gramframbozen
Instructies
In een kom voeg je amandelmeel, volkorenmeel, bakpoeder en zout samen, roer door elkaar.
In een tweede kom klop je het ei, melk, olie, vanille-extract en honing door elkaar. Giet bij het meelmengsels en spatel door tot de droge ingrediënten nagenoeg helemaal zijn opgenomen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Spatel door het beslag. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakvorm. Druk tot slot de frambozen in het deeg en verdeel evenredig.
Bak de volkoren plaatcake in 35-40 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Je kunt prima frambozen uit de diepvries gebruiken. Het gewicht is voor als het fruit ontdooid is, mocht je het nog bevroren afwegen heb je iets meer nodig omdat er na ontdooien vaak vocht overblijft.
Voeg diepvriesfruit pas toe als het ontdooid is.
Amandelmeel is te vervangen door volkorenmeel.
Voor een glutenvrij resultaat kun je je havermeel gebruiken als soort volkorenmeel.
Bewaren
Goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.