Perfect als kerstdessert of kerstgebakje: deze mini brownie tulbandjes vallen bij iedereen in de smaak.
Porties: 6stuks
Ingrediënten
30gramongezouten roomboter
75gramfijne kristalsuiker
35gramdonkerbruine basterdsuiker
65grampure chocolade
0,5elstroop(pannenkoekenstroop)
1ei
0,5tlvanille-extract
50grambloem
10gramcacaopoeder
mespunt bakpoeder
100gramwitte chocolade
handjefijngehakte hazelnoten
Instructies
Doe boter, beide soorten suiker, pure chocolade en stroop in een pannetje en verhit tot de boter en chocolade gesmolten zijn.
In een andere kom klop je het ei met vanille-extract in enkele minuten luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix tot dit is opgenomen.
Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe en mix wederom tot dit is opgenomen.
Vet de bakvorm in en bestuif deze met cacaopoeder. Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze tot iets onder de rand.
Bak de mini brownie tulbandjes in 14-16 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte). Laat even afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt. Als ze lauwwarm zijn laten ze het best los zonder stuk te gaan.
Wanneer de mini brownies helemaal zijn afgekoeld, kun je ze decoreren. Smelt twee derde van de witte chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot ook dit gesmolten is.
Verdeel de chocolade over de tulbandjes. Strooi er wat gehakte hazelnoten overheen om het af te maken.