Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
4.58 van 7 stemmen

Mini brownie tulbandjes

Perfect als kerstdessert of kerstgebakje: deze mini brownie tulbandjes vallen bij iedereen in de smaak.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 35 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 65 gram pure chocolade
  • 0,5 el stroop (pannenkoekenstroop)
  • 1 ei
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • mespunt bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • handje fijngehakte hazelnoten

Instructies

  • Doe boter, beide soorten suiker, pure chocolade en stroop in een pannetje en verhit tot de boter en chocolade gesmolten zijn.
  • In een andere kom klop je het ei met vanille-extract in enkele minuten luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe en mix wederom tot dit is opgenomen.
  • Vet de bakvorm in en bestuif deze met cacaopoeder. Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze tot iets onder de rand.
  • Bak de mini brownie tulbandjes in 14-16 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte). Laat even afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt. Als ze lauwwarm zijn laten ze het best los zonder stuk te gaan.
  • Wanneer de mini brownies helemaal zijn afgekoeld, kun je ze decoreren. Smelt twee derde van de witte chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot ook dit gesmolten is.
  • Verdeel de chocolade over de tulbandjes. Strooi er wat gehakte hazelnoten overheen om het af te maken.
Bewaren
In een afgesloten verpakking 4-5 dagen houdbaar.