Als kerstgebakje of kerstdessert: deze kerstschuimpjes met room en rood fruit zullen hoe dan ook een succes zijn.
Porties: 15stuks
Ingrediënten
4eiwitten
125gramkristalsuiker
125grampoedersuiker
10grammaïzena
Topping
1xrecept voormascarponeroom
15takjesmet rode bessen
bramen
blauwe bessen
sprinkles
Instructies
Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen. Mixen op een lage snelheid kan ook. Stop zodra je poedersuiker is opgenomen
Vul een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit met een zigzaggende beweging de kerstschuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze waren bij mij ongeveer 6x10 centimeter groot.
Bak de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte). Ze zijn klaar als ze eenvoudig loslaten van het bakpapier. Is dat niet het geval, laat dan nog wat langer in de oven staan. Laat na het bakken afkoelen voordat je verder gaat.
Doe de mascarponeroom in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit in een zigzaggende beweging de room op de schuimpjes. Ik deed dit diagonaal.
Decoreer de kerstschuimpjes met een takje rode bessen, bramen en blauwe bessen. Maak het af met feestelijke sprinkles.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 1-2 dagen houdbaar. Houd er rekening mee dat de schuimpjes steeds zachter worden. De schuimpjes zijn los (zonder topping) zo'n 2 weken houdbaar op een droge plek. Ik bewaar ze zelf graag in de oven.