Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
4.80 van 5 stemmen

Kerstschuimpjes met room en rood fruit

Als kerstgebakje of kerstdessert: deze kerstschuimpjes met room en rood fruit zullen hoe dan ook een succes zijn.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Topping

  • 1x recept voor mascarponeroom
  • 15 takjes met rode bessen
  • bramen
  • blauwe bessen
  • sprinkles

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen. Mixen op een lage snelheid kan ook. Stop zodra je poedersuiker is opgenomen
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit met een zigzaggende beweging de kerstschuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze waren bij mij ongeveer 6x10 centimeter groot.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte). Ze zijn klaar als ze eenvoudig loslaten van het bakpapier. Is dat niet het geval, laat dan nog wat langer in de oven staan. Laat na het bakken afkoelen voordat je verder gaat.
  • Doe de mascarponeroom in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit in een zigzaggende beweging de room op de schuimpjes. Ik deed dit diagonaal.
  • Decoreer de kerstschuimpjes met een takje rode bessen, bramen en blauwe bessen. Maak het af met feestelijke sprinkles.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 1-2 dagen houdbaar. Houd er rekening mee dat de schuimpjes steeds zachter worden. De schuimpjes zijn los (zonder topping) zo'n 2 weken houdbaar op een droge plek. Ik bewaar ze zelf graag in de oven.