Loaded zoete aardappel pizza fries
Deze loaded zoete aardappel pizza fries zijn dé oplossing wanneer je niet kunt kiezen tussen een portie zoete aardappel frietjes en een pizza salami.
Porties: 4
- 800 gram verse zoete aardappel friet
- 3 el gekruide tomatensaus
- 100 gram groene olijven
- 200 gram mozzarella
- 30 gram Parmazaan
- 80 gram pepperoni
- 2 takes verse basilicum
Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 25 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Hussel de friet tussentijds goed door elkaar.
Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel deze samen met de pepperoni plakjes over de verse frieten. Garneer met geraspte Parmazaan en schuif de bakplaat voor 5 minuten terug in de oven.
Haal de friet uit de oven, bestrooi met wat peper en zout. Verdeel wat tomatensaus over de friet en serveer de rest in een kommetje ernaast. Snijd de olijven in stukjes en snipper de basilicum. Strooi over de friet en serveer meteen!
Tips Voor een vegetarische loaded pizza fries kun je ook de pepperoni weglaten of vervangen door een vegetarische variant.Lees hier mijn tips hoe je de lekkerste zoete aardappel frietjes maakt. Geen fan van zoete aardappel friet? Maak het dan met gewone aardappel friet!