Deze loaded zoete aardappel pizza fries zijn dé oplossing wanneer je niet kunt kiezen tussen een portie zoete aardappel frietjes en een pizza salami.
Porties: 4
Ingrediënten
800gramverse zoete aardappel friet
3elgekruide tomatensaus
100gramgroene olijven
200grammozzarella
30gramParmazaan
80grampepperoni
2takesverse basilicum
Instructies
Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 25 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Hussel de friet tussentijds goed door elkaar.
Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel deze samen met de pepperoni plakjes over de verse frieten. Garneer met geraspte Parmazaan en schuif de bakplaat voor 5 minuten terug in de oven.
Haal de friet uit de oven, bestrooi met wat peper en zout. Verdeel wat tomatensaus over de friet en serveer de rest in een kommetje ernaast. Snijd de olijven in stukjes en snipper de basilicum. Strooi over de friet en serveer meteen!