Doe de roomkaas in een kom met de poedersuiker en mix tot een zacht geheel. Voeg de slagroom toe in een dunne straal terwijl je blijft mixen. Mix nog even door totdat het geheel goed stijf is.
Voeg al roerend de champagne toe aan het roomkaas-mengsel, totdat je een mooi glad geheel krijgt. Zet het nu een uur in de koelkast.
Zet zes champagneglazen klaar en vul deze met een halve eetlepel lemon curd, daarna met in stukjes gebroken cantuccini's (ik gebruikte er in totaal 3 á 4 per glas) en vervolgens met het champagne-roomkaas mengsel. Herhaal dit nogmaals voor alle glaasjes en top af met een half cantuccini koekje.
Tips
Je kunt deze trifle ook met een andere bruisende wijn maken, zoals prosecco of cava.
Bewaren
Ik adviseer om de trifles gelijk te serveren, maar in principe kun je ze ook prima een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren totdat je ze nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat het vocht in de cantuccini's zal trekken, het wordt dan bijna meer een champgne tiramisu ;)