Op deze manier zet je zelfgemaakte paaseitjes op tafel tijdens de paasdagen, hoe leuk is dat! De vulling bestaat uit cookie dough en je versiert de paaseieren natuurlijk ook, met sprinkles.
Klop boter en beide soorten suiker romig in een kom.
Voeg melk en vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen.
Voeg bloem, zout en chocolate chips toe en kneed tot een stevig deeg.
Verdeel het deeg in 25 gelijke stukken en vorm deze tot paaseitjes. Zet de cookie dough eitjes minimaal een uur in de koelkast.
Als je klaar bent om de eitjes af te maken, smelt je 2/3 van de chocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer door tot ook deze chocolade gesmolten is.
Dip de eitjes stuk voor stuk in de chocolade en leg ze daarna op een vel bakpapier. Strooi de sprinkles erover voordat de chocolade gestold is. Laat de chocolade volledig uitharden.
Tips
Om eventuele bacteriën te doden, verdeel je je bloem over een met bakpapier beklede bakplaat en bak je deze in 5 minuten op 180 °C in de oven.
Bewaren
In een afgesloten verpakking 1 week houdbaar in de koelkast.