Bananenbrood hoeft niet altijd in een cakeblik gebakken te worden, als muffins is een prima alternatief. Bovendien ook een heel lekker en makkelijk tussendoortje.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
3bananen(300-350 gram)
3eieren(M)
1tlvanille-extract
100gramamandelmeel
150gramvolkorenmeel
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
2tlkaneel
75gramfijngehakte amandelen
ter decoratie: amandelschaafsel en grove kaneelsuiker
Instructies
Pureer de bananen en klop de eieren er doorheen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en spatel tot een mooi beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, je kunt ze tot iets onder de rand vullen.
Strooi er ter decoratie wat amandelschaafsel en grove kaneelsuiker over, al is dit natuurlijk optioneel.
Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Vries ze per stuk in om heerlijke tussendoortjes op voorraad te hebben.
Bewaren
3-4 dagen goed verpakt en buiten de koelkast houdbaar.