Tijd voor bramentaart! En er gaat echt niets boven deze overheerlijke bramenslof met een vulling van witte chocolade en roomkaas.
Porties: 6porties
Ingrediënten
Basisrecept sloffenbodemvolgens recept, halveer deze om 1 slof te maken
ROOMKAAS VULLING
150gramroomkaas
75mlsour cream
100gramwitte chocolade
TOPPING
1,5doosje Good Natured bramen
Instructies
Maak de sloffenbodem volgens recept. Laat de bodem helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept.
Wanneer de bodem is afgekoeld zet je deze terug in de bakvorm op een bord of bakplaat. Deze moet straks de koelkast in, dus houd daar rekening mee qua formaat.
Zorg ervoor dat de roomkaas en sour cream op kamertemperatuur zijn en roer of mix deze zacht in een mengkom.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Let op dat de witte chocolade niet te lang boven het kokende water hangt; witte chocolade smelt snel en dat gaat het beste op een lagere temperatuur. Laat de witte chocolade afkoelen totdat het niet warm meer voelt aan je vinger. Meng in kleine delen door het roomkaasmengsel.
Neem een spuitzak en vul deze met het roomkaasmengsel. Knip het uiteinde eraf en spuit de vulling gelijkmatig op de bodem.
Zet de taart nu minimaal 4 uur in de koelkast. De witte chocolade zal opstijven en zorgt ervoor dat de vulling stevig wordt.
Vlak voor het serveren versier je de taart met de Good Natured bramen. Ik plaatste twee rijen bramen naast elkaar omdat ik dit mooi vond ogen voor de foto, maar drie rijen bramen is nog lekkerder kwam ik achter bij het opeten.
Tips
Het basisrecept sloffenbodem is voor 2 sloffentaarten, halveer daarom het recept voor de bodem. Wil je er wel twee maken? Verdubbel dan de ingrediënten voor de roomkaas vulling en topping.
De sour cream kun je ook vervangen door crème fraiche.
Eventueel kun je de taart nog extra feestelijk versieren met wat verse munt snippers of poedersuiker!
Bewaren
In de koelkast 3-4 dagen houdbaar. De bodems kun je los invriezen, als hele taart invriezen raad ik niet aan.