Begin met het maken van de mascarponeroom. Doe slagroom, suiker, oploskoffie en mascarpone in een kom en klop tot een stevig, stijf mengsel.
Als je cake even groot is als je bakblik snijd je je cake horizontaal door in 3 lagen. Is je cake iets kleiner/smaller dan je cakeblik? Snijd je cake dan in 4 lagen zodat je de extra laag kunt gebruiken om kiertjes op te vullen.
Bekleed je cakevorm met keukenfolie. Leg er de eerste plak cake in (en vul kiertjes waar nodig op). Verdeel de helft van de karamelsaus over de cake, gevolgd door de helft van de koffieroom.
Herhaal bovenstaande stappen met een tweede laag cake, karamel en koffieroom. Eindig met de laatste laag cake en vul waar nodig wederom de kiertjes op.
Dek de ijstaart af met folie en zet minimaal 6 uur in de vriezer voordat je hem serveert.
Tips
Ik koop voor ijstaarten meestal een cake, maar je kunt natuurlijk ook zelf de cake bakken.