Ga terug
–+ stuks
Pasen fudge recept
Opslaan Recept afdrukken
4.17 van 6 stemmen

Lemon meringue pie fudge

De lemon meringue pie heb ik een nieuw jasje gegeven door er een fudge versie van te maken. Mijn hele testpanel heeft ervan genoten en de vingers erbij afgelikt.
Porties: 24 stuks
Voor een vorm van ongeveer 18 x 28 cm

Ingrediënten

  • 150 gram Maria biscuitjes
  • 120 gram boter
  • 400 gram witte chocolade
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 2 tl citroen extract
  • 100 gram lemon curd
  • 24 kleine schuimpjes

Instructies

  • Maal de koekjes fijn in een keukenmachine tot kleine kruimels. Smelt de boter en voeg hier de koekkruimels aan toe.
  • Roer boter en koekkruimels door elkaar en stort in een met bakpapier beklede vorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.
  • Voor de vulling doe je chocolade, gecondenseerde melk, citroen extract en lemon curd in een pan op middelmatig vuur. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten en het een egale massa is.
  • Stort de fudge bovenop de koekjesbodem en spreid gelijkmatig uit.
  • Druk nu gelijk de schuimpjes bovenop de fudge, je hoeft ze er niet heel stevig in te duwen.
  • Dek de vorm af met folie en zet minimaal 4-6 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  • Na het opstijven kun je de lemon meringue pie fudge in blokjes snijden. Deze fudge is iets zachter dan de meeste soorten chocoladefudge, het is daarom het makkelijkst om deze direct vanuit de koelkast aan te snijden.
Tips
Je kunt de schuimpjes uiteraard zelf maken, maar zelf koos ik voor schuimpjes uit de winkel (AH). Deze zijn ook van binnen helemaal droog waardoor het eindresultaat in dit geval het best is.
Bewaren
In een afgesloten verpakking een minimaal een week houdbaar in de koelkast.