Een duidelijke how to voor het maken van aardbei kerstboom cupcakes. Staan leuk op tafel als dessert bij het kerstdiner.
Porties: 6cupcakes
Ingrediënten
6mini cupcakes (smaak naar keuze, ik gebruikte chocolade cupcakes)
Aardbeien
Witte chocoladepasta
Groene kleurstof (Holly Green – Sugarflair)
Spuitzak met klein stervormig spuitmondje (Wilton 16)
Sprinkles naar keuze (ik gebruikte sterren, rode parels en zilveren parels in twee maten)
Instructies
Bak de cupcakes volgens recept. Terwijl die in de oven staan kun je de chocoladepasta vast groen kleuren, schep wat uit de pot en doe in een schaaltje om te kleuren. Je zou ook botercrème kunnen gebruiken maar ik vind zelf deze combinatie erg lekker en met het oog op bewaren is dit ook een stuk makkelijker. Je hebt namelijk geen koelkast nodig, waarschijnlijk zit deze al vol genoeg zo rond de feestdagen. Maak ook de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.
Als de cupcakes klaar zijn bevestig je de aardbeien met wat chocopasta op de cupcakes.
Dan is het tijd om de aardbeien om te toveren tot een kerstboom. Begin onderaan met het maken van kleine toefjes. Dit doe je rondom en zo werk je naar boven tot de hele aardbei bedekt is.
Zet een ster bovenop de kerstboom en decoreer de boom met parels. Qua versiering kun je het natuurlijk helemaal maken zoals jij graag wilt. Heb je liever een gouden kerstboom, dan pak je gouden parels. Wil je ook slingers, maak dan van fondant sliertjes die je als slinger in de boom maakt.