Voor bij het ontbijt of als brunch maak je deze heerlijke Amerikaanse chocolate chip pancakes. Ook leuk als dessert met aardbeien, slagroom en ijs.
Porties: 14pancakes
Ingrediënten
230grambloem
16grambakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
1tlsuiker
2eieren
30gramgesmolten ongezouten roomboter
300mlmelk
100grampure chocolate chips
Instructies
De bereiding is heerlijk eenvoudig. Doe alle ingrediënten in een kom en mix deze goed door elkaar. Ik doe dit zelf altijd met een garde, je kunt het dus prima zonder elektrische mixer maken. Om het beslag in de pan de scheppen gebruik ik tegenwoordig een ijsschep, zo krijg je mooie gelijke pancakes.
Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
Bewaren
Alles over het bewaren van de pancakes lees je hier!