Bladerdeeghapjes met jam in de vorm van twisters: jam twisters! Niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook nog eens heel erg lekker!
Porties: 16twisters
Ingrediënten
4plakjes bladerdeeg
paar flinke eetlepels jam (smaak naar keuze)
suiker
ei, geklutst
Instructies
Voor deze jam twisters willen we het bladerdeeg wat dunner hebben. Dat doe je eenvoudig zelf door het bladerdeeg uit te rollen. Leg 1 (of 2 tegelijk) plakje(s) op je werkblad en rol hem in de lengte uit. Zorg dat 2 plakjes ongeveer even groot zijn.
Op één uitgerolde plak bladerdeeg smeer je een royale laag jam. Ik gebruikte zelfgemaakte aardbeienjam, maar je kunt ook een andere smaak kiezen. Leg de andere plak bladerdeeg hier bovenop en druk voorzichtig aan.
Snij het geheel in de lengte in 8 repen. Dit werkt heel makkelijk met een pizzaroller.
Elke reep pak je bij de uiteinden vast en deze draai je in tegengestelde richtingen zodat er een mooi spiraal ontstaat. Leg deze op de bakplaat.
Smeer de twisters licht in met het geklutste eitje en strooi een beetje suiker over de twisters.
Bak de jam twisters in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
In de koelkast 2-3 dagen te bewaren. Ze kunnen ook prima worden ingevroren.