Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Koekjes met karamel, witte chocola en hazelnoten

Een heerlijk recept voor koekjes met karamel, witte chocola en hazelnoten. Niet moeilijk om te maken en met een ontzettend lekker resultaat!
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 50 gram blokjes karamel
  • 50 gram witte chocolade chips
  • 50 gram grofgehakte hazelnoten
  • Ter decoratie kun je eventueel nog wat meer stukjes karamel, chocola en hazelnoten gebruiken.

Instructies

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en mix tot deze is opgenomen.
  • Voeg het bloem, baking soda en snufje zout toe en kneed tot een stevig deeg.
  • Als laatst voeg je de karamel, chocola en hazelnoten toe. Kneed het deeg tot alle stukjes er gelijkmatig doorheen zijn verdeeld.
  • Laat het deeg nu in folie verpakt minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Wanneer het deeg is gekoeld draai je er balletjes van, ongeveer ter grootte van een ping pong bal. Kleiner kan natuurlijk ook, dan heb je nóg meer koekjes om van te genieten.
  • Leg de balletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een klein beetje platter. Nu kun je ook nog de extra stukjes karamel, chocola en hazelnoot over de koekjes verdelen.
  • Bak de koekjes op 190 °C (boven- en onderwarmte) in 18 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
Bewaren
In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.