Ga terug
Opslaan Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Sneeuwpop cupcakes

Met deze duidelijke how to is het eenvoudig om zelf sneeuwpop cupcakes te maken. Deze uitleg is voorzien van duidelijke stap voor stap foto's die je helpen.

Ingrediƫnten

  • Cupcakes (gebruik bijvoorbeeld dit recept)
  • Fondant: wit, zwart, oranje + kleuren naar keuze voor de sjaals
  • Zwarte parels
  • Eetbare stiften: zwart + bruin

Extra nodig

  • Ronde uitsteker (basis cupcake, hoed sneeuwman)
  • Chocopasta (wit)
  • Eventueel cocktailprikkers
  • Mesje
  • Rollertje

Instructies

  • Begin met het bekleden van de cupcakes. Smeer ze zo strak mogelijk af met bijvoorbeeld witte chocopasta en bekleed ze dan met een laagje witte fondant. Op Handige Baktips lees je nog wat handige tips en trucs om je cupcakes zo strak mogelijk te bekleden.
  • Druk twee zwarte parels in de cupcake als knopen en maak van witte fondant een hoofd. Je kunt deze vastplakken, maar je kunt ook een (halve) cocktailprikker gebruiken. Vermeld bij het serveren van de cupcake dan wel dat er een prikker in zit!
  • Maak een lange, smalle strook van een kleur fondant naar keuze. Vouw deze om de nek van de sneeuwpop.
  • Teken met een zwarte eetbare stift een gezichtje op het hoofd. Maak van oranje fondant een klein wortel neusje voor de sneeuwpop.
  • Voor de hoed maak je een zwart rolletje dat iets kleiner is dan het hoofd. Snij deze in dikke plakjes, dit is de bovenkant van de hoed. Voor de onderkant rol je zwart fondant uit dat je uitsteekt met een kleine ronde uitsteker. Plak de delen op elkaar en plak deze op het hoofd van de sneeuwpop. Je kunt de hoed eventueel ook met een (halve) cocktailprikker vastzetten.
  • Maak van een rolletje gekleurd fondant een bandje om de hoed en teken met een bruine eetbare stift de armen van de sneeuwpop.
Bewaren
Bewaar de cupcakes in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed.