Zo in het bramen seizoen kun je deze bessen volop plukken en er recepten mee maken, bramen ijsjes bijvoorbeeld! Die zijn niet ingewikkeld en heel lekker!
Porties: 5ijsjes
Ingrediënten
300grambramen
75mlwater
25gramsuiker
1elcitroensap
Instructies
Pureer de bramen met een staafmixer. Doe de bramenpuree in een zeef en druk de puree erdoor zodat je de pitjes eruit haalt.
Los de suiker op in het water, voeg daarna samen met het citroensap toe aan de bramenpuree, roer tot een egaal mengsel.
Giet het mengsel in de ijsvormpjes. Wanneer je een Zoku gebruikt is je ijsje na ongeveer 6-7 minuten klaar. Als je ijsvormpjes voor in de vriezer gebruikt, moeten ze zeker zo’n 6 uur in de vriezer staan.
Tips
Je kunt deze bramen ijsjes ook zonder suiker maken, ze zullen dan alleen wat harder zijn en een grovere structuur hebben. Voor een gulden middenweg kun je eventueel ook honing gebruiken.
Bewaren
Wil je een paar bramen ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.