Ga terug
+ porties
beste appel-kaneelcake
Opslaan Recept afdrukken
4.68 van 40 stemmen

Appel-kaneelcake

Een eenvoudig maar ontzettend lekker recept waarmee je wat betreft bakvorm prima kunt variëren. Deze appel-kaneel cake is om te smullen!
Porties: 12 porties
Voor een 25 cm cakevorm

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 grote eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 jonagold/goudreinet appel
  • 4 tl kaneelpoeder
  • Optioneel: grove kaneelsuiker ter decoratie

Instructies

  • Mix boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en meng alles tot een glad beslag.
  • Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng deze in een kom met wat bloem. De bloem zorgt ervoor dat de stukjes straks tijdens het bakken niet allemaal naar de bodem zakken.
  • Meng met een spatel de stukjes appel door het beslag heen. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Als je wilt kun je wat grove kaneelsuiker over de bovenkant strooien.
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin op 175 ℃ (boven- en onderwarmte).
  • Steek na het bakken in sateprikker in de cake, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.
Bewaren
Alles over het bewaren van cake lees je hier!