Een perfect kerstrecept, bovendien zijn deze kleine tulbandje lekker licht omdat ze gemaakt zijn van chocoladebiscuit.
Porties: 6tulbandjes
Ingrediënten
Tulbandjes
180gramBrand New Cake chocolade biscuit mix
3eieren
70gramwater
Vulling
125mlslagroom
250grammascarpone
2elvanillesuiker
20gramPatidess kersensmaak
Decoratie
Brand New Cake chocoladestiften
Brand New Cake sprinkles gouden sterretjes
Brand New Cake sprinkles sneeuwvlok
Brand New Cake sprinkles rood/groen
Nordic Ware tulbandvorm
Instructies
Doe de biscuitmix met eieren en water in een kom. Mix 7-8 minuten op middelhoge snelheid tot het flink in volume is toegenomen.
Vet de bakvorm in met een bakspray of beetje boter en verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze tot ongeveer 1-1,5 cm onder de rand.
Bak de tulbandjes in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat ze na het bakken op een rooster volledig afkoelen.
In de tussentijd kun je de mascarponeroom maken. Doe slagroom, mascarpone en vanillesuiker in een kom en mix tot het een stevige room is.
Voeg de kersenpasta toe en roer erdoor. Als je wilt kun je nog meer pasta toevoegen naar jouw eigen smaak. Doe de room in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Decoreren
Als de tulbandjes zijn afgekoeld kun je ze vullen en versieren. Dat deed ikzelf op 2 manieren:
Manier 1: Snijd de tulbandjes horizontaal door. Spuit de vulling op de onderkant en zet de bovenkant van het tulbandje er weer op. Verwarm de chocoladestiften door ze in een glas met warm water te zetten. Spuit de verschillende kleuren chocolade afwisseling in de groeven van de tulbandjes. Strooi hier sterren- en sneeuwvlok sprinkles overheen.
Manier 2: Spuit de room bovenop de tulbandjes. Als krans of als losse toefjes. Versier de room met alle kerstsprinkles die je maar in huis hebt. Ik gebruikte crispy parels, sneeuwvlokken en sterren.
Tips
Breng de sprinkles pas aan voordat je ze serveert, zo voorkom je dat ze gaan smelten of gekleurde vlekken achterlaten op de room.