Ga terug
+ stuks
Chocoladeflikken met muisjes
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Chocoladeflikken met muisjes

Chocoladeflikken met muisjes zijn een perfect voorbeeld van een feestelijk kraamhapje dat zich ontzettend makkelijk in een grote hoeveelheid laat voorbereiden.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade (naar keuze)
  • muisjes roze of blauw

Instructies

  • Smelt 2/3 van de chocolade, in dit geval 135 gram, au bain-Marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
  • Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de flikken. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
  • Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is schep je met een kleine lepel een beetje chocolade op het bakpapier. Tik even met de lepel tot alle chocolade er vanaf is in het midden van de chocoladeflik, je zult zien dat het nu ook gelijk wat uitloopt. Mijn flikken waren zo’n 5 cm in diameter. Herhaal dit proces tot alle chocolade op is.
  • Strooi muisjes naar keuze op ieder stukje chocolade. Laat de chocoladeflikken volledig uitharden.
Tips
In plaats van muisjes kun je natuurlijk ook roze of blauwe M&M’s, smarties of andere strooisels gebruiken.
Bewaren
In een afgesloten trommel op een donkere en koele plek. De flikken kun je enkele weken bewaren afhankelijk van de gebruikte chocolade en noten. Houd 2-3 weken als max aan, dan zit je altijd goed.