Wist je dat je met glucosesiroop ook koekjes kunt maken? Kijk maar naar deze Romeo's: knapperige amandelkoekjes.
Porties: 30stuks
Ingrediënten
Voor de deegringen
140gramongezouten roomboter
200grampoedersuiker
snuf zout
1tlvanille extract
90grameiwit
220grambloem
extra amandelen voor bestrooien(ongeveer 50 gram)
Voor de vulling
100gramongezouten roomboter
100gramglucosestroop(hier te koop)
100gramwitte basterdsuiker
100gramgeschaafde amandelen
Instructies
Mix de boter romig. Voeg poedersuiker, zout, vanille extract en eiwit toe en mix tot een mooi glad mengsel. Eenmaal glad kun je het bloem toevoegen, mix nu nog ongeveer een minuutje door.
Plaats een rond spuitmondje met een opening van ongeveer 9mm in een spuitzak en vul de zak met het koekdeeg. Spuit cirkels van 6-7 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi hier amandelschaafsel over en druk dit lichtjes aan. Pak het vel bakpapier aan de punten op, houd het boven je werkblad en schud er een beetje mee zodat het overtollige schaafsel eraf gaat.
Tijd om de vulling te maken. Doe boter, glucosestroop en basterdsuiker in een pannetje. Zet de pan op een middelhoog vuur en roer tot alles gesmolten is. Breng het mengsel aan de kook, zodra in het midden ook (grote) bellen ontstaan kun je het vuur uitzetten. Voeg het amandelschaafsel toe en roer door het suikermengsel. Stort het geheel op een bakplaat of bakmat, ik gebruikte een siliconen taartvorm. Laat het nu afkoelen tot het lauw aanvoelt, dat was bij mij na ongeveer 15-20 minuten zo.
Vet je handen licht in tegen het plakken, verdeel dan met je handen de vulling in kleine stukjes. Plaats in het midden van elke deegring een stukje vulling en druk het ene beetje plat.
Bak de Romeo’s in 15 minuten op 180 °C, of tot ze goudbruin zijn.
Bewaren
Bewaar de romeo koekjes in een koektrommel, daar blijven ze zeker een week goed. Als je dat redt tenminste ?