Go Back
+ servings

Appel-kaneel cobbler

Appel-kaneel cobbler is echt een winters comfort food dessert. Je hebt het in een handomdraai gemaakt en het resultaat is zalig.
Porties: 6 personen
23 x 16 cm

Ingrediënten

  • 600 gram appels
  • 100 gram rozijnen
  • kaneel naar smaak

Voor de cobbler

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Week de rozijnen in heet water. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Giet het water van de rozijnen af, dep droog en doe ze samen met de appelblokjes en kaneel in een kom. Hussel door elkaar en verdeel over de bodem van een ovenschaal van ongeveer 23 x 16 cm.
  • Klop de boter met de suiker luchtig en voeg het ei en de vanille toe. Mix tot een geheel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix kort tot deze is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over het appelmengsel en strijk glad.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Test eventueel op gaarheid met een houten prikker.
  • Serveer met een lekkere toef slagroom of met een bolletje ijs.
Tips

De rozijnen kun je ook weglaten en vervangen door extra appel, of juist door stukjes noot.

Bewaren

Voor 3-4 dagen afgedekt in de koelkast.