Deze heerlijke fluffy yoghurt pancakes zien er super appetijtelijk uit. Natuurlijk smaken ze precies zo lekker als dat ze eruit zien!
Porties: 12pancakes
Ingrediënten
150grambloem
1elfijne kristalsuiker
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
1ei(M)
240mlmagere yoghurt
30mlwater
Instructies
In een kom voeg je de bloem, suiker, bakpoeder en baking soda samen. Roer met een spatel kort door elkaar. Voeg dan ook het ei, de yoghurt en het water toe en roer met dezelfde spatel tot een mooi stevig beslag.
Verhit een klontje boter in een pan en schep met een ijslepel hoopjes beslag in de pan. Als er kleine belletjes ontstaan aan het oppervlak, kun je de pancakes omdraaien. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
Serveer de pancakes met een beetje poedersuiker, stroop, fruit of hartige ingrediënten als kaas en bacon.
Tips
Je kunt de yoghurt en het water ook in grammen afwegen, dit is evenveel in gram als in milliliter.Je kunt ook andere soorten yoghurt gebruiken.
Bewaren
Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!