Ga terug
+ stukjes (voor een 20x20 cm vorm)
Koekrepen bakken met havermout en aardbeienjam
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Aardbeien-havermout koekrepen

Met havermoutkoekjes valt heel goed te variëren. Kijk maar naar deze aardbeien-havermout koekrepen. Eenvoudig te maken met een lekkere jam of fruitspread naar keuze.
Porties: 16 stukjes (voor een 20x20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 2 tl vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 150 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 potje Hero Le Fruit aardbeien

Instructies

  • Doe beide soorten suiker en de boter in een kom, mix dit tot een romige massa. Voeg dan de eieren en het vanille extract toe, mix tot deze volledig zijn opgenomen door het botermengsel. Het bloem, havermout, bakpoeder en zout kun je tegelijk toevoegen, kneed dit tot een mooi koekdeeg. Het deeg is wat plakkeriger dan ander deeg, dat is goed.
  • Je kunt het gelijk verwerken tot plaatkoek, maar je kunt het deeg ook een uurtje laten rusten in de koelkast zodat het wat minder plakkerig wordt. Verdeel twee derde van het deeg over de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm, je kunt de koek trouwens ook op een bakplaat maken. Druk dit met je vingers of de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit over de bodem.
  • Schep het potje Hero Le Fruit leeg op de bodem en smeer dit gelijkmatig uit. Van de rest van het deeg maak je kruimels die je over de koek strooit. Zorg dat je wat van de vulling blijft zien door de kruimels. Mocht je wat deeg overhouden, kun je hier nog koekjes van bakken (of het gewoon lekker zo opsnoepen).
  • Bak de koek in 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koek helemaal afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Deze plaatkoek is overigens wat zachter, maar de kruimels bovenop zijn lekker knapperig. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt.
Bewaren
Twee weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.