Recept afdrukken

Wentelteefjes spiesjes met rood fruit

Gebruik suikerbrood voor deze fantastisch lekkere wentelteefjes spiesjes met rood fruit. Voor een luxe ontbijt, bij de picknick of gewoon omdat je er zin in hebt.
Porties: 6 spiesen

Ingrediƫnten

  • 3 dikke plakken suikerbrood
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • boter om in te bakken
  • ongeveer 150 gram rood fruit naar keuze
  • poedersuiker voor serveren

Instructies

  • Snijd elke plak suikerbrood in 6 kleinere stukjes
  • In een kom klop je het ei, melk en vanille-extract door elkaar.
  • Doe de stukjes brood in de kom en hussel door elkaar zodat het brood het mengsel op kan nemen.
  • Verhit wat boter in een pan. Bak de wentelteefjes rondom goudbruin.
  • Gebruik lange spiesen of prikkers en prik de stukjes brood en fruit er afwisselend op. Ik hield 3 stukjes brood en 3 stukjes fruit aan per spies.
  • Strooi er wat poedersuiker over voor serveren.
Bewaren

Warm het lekkerst, maar ook afgekoeld is het heerlijk. Afgedekt in de koelkast kun je ze 1-2 dagen bewaren.