Doe beide soorten suiker en de boter in een kom, mix tot een romig geheel. Voeg het ei en vanille extract toe en mix tot deze volledig zijn opgenomen.
In een aparte kom meng je de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout door elkaar. Voeg dit in delen toe aan het mengsel tot het helemaal is opgenomen. Voeg dan de melk ook toe en mix door het beslag. Als laatst voeg je de chocolate chips toe, spatel deze door het beslag. Zorg dat ze gelijkmatig zijn verdeeld.
Het is een plakkerig deeg, dus laat het minstens een uur in de koelkast rusten. Het is dan veel eenvoudiger te verwerken. Eenmaal uit de koelkast draai je er balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze heel zachtjes een beetje aan.
Het is optioneel (en enorm aan te raden), maar nu kun je wat zeezout over de balletjes deeg strooien. Bak de koeken in 12-14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de chocoladekoekjes na het bakken een tijdje afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.
Bewaren
Probeer daar maar eens van af te blijven. Mocht het je lukken, dan kun je ze een week in een afgesloten trommel bewaren.