Dit recept is natuurlijk hartstikke in de Sinterklaassfeer. Heerlijk door de yoghurt of verwerkt in een lekker toetje.
Porties: 1pot vol
Ingrediënten
150gramhavervlokken
25grampompoenpitten
25gramzonnebloempitten
50gramamandelen
2-3tlspeculaaskruiden
4elhoning
3elzonnebloemolie
100gramkruidnoten
Instructies
Neem een kom waar je alle ingrediënten, behalve de kruidnoten, in doet. Roer dit goed door elkaar, je zult zien dat er al wat klonten beginnen te vormen. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
Bak de granola in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar, schep halverwege de baktijd de granola even om.
Eenmaal uit de oven laat je het even afkoelen. Voeg dan de kruidnoten toe en hussel het geheel door elkaar.
Bewaren
Bewaar de speculaas granola in een afgesloten pot, hierin blijft het ongeveer 1-2 weken goed.