Op zoek naar een makkelijk recept voor een Sinterklaas lekkernij? Dan zit je met deze speculaas madeleines helemaal goed. Ze zijn hartstikke lekker en eenvoudig om te maken.
Porties: 20stuks
Ingrediënten
2eieren(M)
150gramfijne kristalsuiker
125gramongezouten roomboter(gesmolten en afgekoeld)
1-1,5tlamandelaroma(of extract als je dit kunt vinden)
150grambloem
10gramspeculaaskruiden
snufje zout
25gramgehakte amandelen(of amandelschaafsel)
Instructies
Klop de eieren en de suiker tot een zeer luchtige massa. Smelt ook de boter vast en laat deze een beetje afkoelen.
In een andere kom meng je bloem, zout en de speculaaskruiden door elkaar. Voeg dit bloemmengsel, de boter en het extract toe aan de geklopte eieren. Spatel dit tot een mooi egaal beslag.
Doe het beslag in een spuitzak en leg deze even een half uurtje in de koelkast. Vet de vorm in en bestuif deze met bloem. Verdeel het beslag erover en strooi de amandelen over de madeleines.
Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren
Ik kan je vertellen dat de speculaas madeleines warm echt fantastisch lekker zijn. Maar na afkoelen zijn ze ook heerlijk, bewaar ze dan in een goed afgesloten trommel.