Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
5 van 7 stemmen

Speculaas madeleines

Op zoek naar een makkelijk recept voor een Sinterklaas lekkernij? Dan zit je met deze speculaas madeleines helemaal goed. Ze zijn hartstikke lekker en eenvoudig om te maken.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter (gesmolten en afgekoeld)
  • 1-1,5 tl amandelaroma (of extract als je dit kunt vinden)
  • 150 gram bloem
  • 10 gram speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 25 gram gehakte amandelen (of amandelschaafsel)

Instructies

  • Klop de eieren en de suiker tot een zeer luchtige massa. Smelt ook de boter vast en laat deze een beetje afkoelen.
  • In een andere kom meng je bloem, zout en de speculaaskruiden door elkaar. Voeg dit bloemmengsel, de boter en het extract toe aan de geklopte eieren. Spatel dit tot een mooi egaal beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en leg deze even een half uurtje in de koelkast. Vet de vorm in en bestuif deze met bloem. Verdeel het beslag erover en strooi de amandelen over de madeleines.
  • Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren
Ik kan je vertellen dat de speculaas madeleines warm echt fantastisch lekker zijn. Maar na afkoelen zijn ze ook heerlijk, bewaar ze dan in een goed afgesloten trommel.