Deze gingerbread pancakes zijn uitstekend als ontbijt, maar ook als lunch of zelfs als toetje doen ze het erg goed. Een beetje poedersuiker erop en smullen maar!
Porties: 16stuks
Ingrediënten
230grambloem
16grambakpoeder
1tlbaking soda
snufje zout
1eldonkerbruine basterdsuiker
2eieren(M)
300mlmelk
1tlgember
1tlkaneel
0,5tlkruidnagel
0,5tlnootmuskaat
Instructies
Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: bloem, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en de kruiden. Roer vast even met een spatel door elkaar. Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren en melk. Neem een garde (of spatel) om het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg.
Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen.
Bewaren
Pancakes over? Lees hier hoe je ze bewaart zodat je er op een later moment ook nog van kunt smullen.