Ga terug
+ personen
GEBAKKEN PEER MET NOTENVULLING EN IJS
Opslaan Recept afdrukken
3.67 van 3 stemmen

Gebakken peer met notenvulling

Super simpel, maar toch hartstikke lekker. Deze gebakken peer met notenvulling heb je binnen no time op tafel staan. Ook lekker met een bolletje ijs.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote peren (ik gebruikte conference peren)
  • 2 tl kaneel
  • 4-5 el honing
  • 2 tl vanille extract
  • 80 gram ongezouten noten naar keuze (ik gebruikte een zakje gemengde noten)
  • 4 bolletjes ijs (smaak naar keuze)

Instructies

  • Halveer de peren en snijd het kontje eraf, nu blijven ze goed liggen. Met een meloenbolletjeslepel (dat is een woord, ik heb het opgezocht) hol je het midden van de peer uit. Je kunt daar trouwens ook een andere lepel voor gebruiken, ik pakte zelf een lepel uit mijn setje spoons erbij.
  • Leg de peren op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat kaneel overheen. In een schaaltje meng je de honing en vanille met elkaar, drizzle hiervan ongeveer de helft over de peren heen.
  • Hak de noten in kleine stukjes en vul de holtes van de peer ermee, drizzle er nog een heel klein beetje van het honingmengsel overheen.
  • Bak de peren in 25 minuten op 190 °C.
  • Serveer de gebakken peren gelijk nu ze nog warm zijn. Leg ze op een bordje met een bolletje ijs en drizzle er tot slot het laatste beetje honing-vanille mengsel over.
Bewaren
Wanneer de peren al gebakken zijn het liefst gelijk serveren, anders kleuren de peren bruin. Je kan wel alles van te voren klaarzetten, het is dan in een handomdraai gemaakt.