Deze no bake Philadelphia appel-kaneel cheesecake in glaasjes zal het altijd goed doen na een etentjes met vrienden of familie. Snel gemaakt en hartstikke lekker.
Porties: 4stuks
Ingrediënten
125gramhaverkoekjes
200gramPhiladelphia roomkaas naturel
50gramfijne kristalsuiker
2tlvanille extract
1tlkaneel
125mlslagroom
1elfijne kristalsuiker
Topping
1appel
1tlkaneel
klein klontje boter
Instructies
Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de bodem van de glaasjes. In een kom meng je de Philadelphia roomkaas met de suiker, vanille extract en kaneel. Roer met een spatel door elkaar.
In een andere kom klop je de slagroom met de eetlepel suiker stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
Verdeel dit cheesecake mengsel over de glaasjes en zet deze dan afgedekt in de koelkast. Laat ze minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken.
Vlak voor je de mini Philadelphia cheesecakes wilt serveren bereid je de topping voor. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes. Doe de blokjes appel met het klontje boter en de kaneel in een pannetje. Op een laag vuur laat je de appeltjes in een paar minuten een beetje karamelliseren tot ze wat zachter zijn.
Laat het mengsel iets afkoelen voordat je het op de appel-kaneel cheesecakes schept. Serveer gelijk.