De klassieke scones, maar dan gemaakt met volkorenmeel. Ook die zijn weer ontzettend lekker.
Porties: 8stuks
Ingrediënten
40gramongezouten roomboter
220gramvolkorenmeel
1tlbakpoeder
Snuf zout
1-2elhoning
110mlmelk
Extra melk voor bestrijken
Instructies
Doe het volkorenmeel samen met de bakpoeder, zout en klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig.
In een kommetje doe je de honing en een klein beetje van de melk. Roer door zodat de honning wordt opgenomen. Giet de rest van de melk erbij, roer kort door en giet bij het meelmengsel.
Roer met een spatel kort door tot er een bal ontstaat. Met de hand kneed je het laatste stukje.
Rol of druk het deeg uit tot een ronde schijf met een dikte van ongeveer 3 centimeter. Met een mes of deegsteker verdeel je het deeg in 8 punten. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
Bak de scones in 12-15 minuten op 220°C (boven- en onderwarmte).
Tips
Serveer de scones met clotted cream en een extra smaakmaker als jam.
Bewaren
Goed verpakt buiten de koelkast zo'n 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.